Mesaj pentru adolescente

Stimata Adolescenta,

Este important să incepi să te gândesti la sănătatea ta feminina chiar acum, cu scopul de a preveni problemele pe viitor. Eu iti pot explica modul în care asistenţa medicală preventivă şi vizitele anuale pot asigura o stare de sănătate mai bună, atât în prezent şi în viitor.

Stiu că anii de adolescenta constituie un moment foarte confuz. Corpul tau se schimba, şi in mintea ta iau nastere, probabil, multe intrebari. Poate nu te simti confortabil sa vorbesti cu parintii tăi. Poate simti ca parintii tai se simt jenati de subiect, de asemenea. Prietenii tai s-ar putea sa para ca stiu totul, dar bănuiesti ca o parte din acestia doar vor sa lase aceasta impresie.

Vreau să ştii că iti inteleg preocupările. Nu trebuie să te simti intimidata sa ma intrebi despre absolut orice te preocupa. Voi răspunde sincer la toate întrebările tale şi iti voi da toate sfaturile de care ai nevoie.

Discutiile noastre vor fi confidenţiale. Desi eu nu le voi spune părinţilor tăi ceea ce vorbim, te voi încuraja să te simti confortabil atunci cand vorbesti cu părinţii tăi.

S-ar putea să fii îngrijorata de faptul că vizita la ginecolog va implica o examinare dureroasa. Te asigur ca, de cele mai multe ori, vizita ta va implica o discutie despre sănătate şi despre problemele adolescentilor. Simte-te libera să mă întrebi orice!

Aştept cu nerăbdare să te întâlnesc.

Cu stimă,
Dr. Roxana Chirila